6 greseli in fotografia de portret de familie

6 greseli in fotografia de portret de familie pe care unii fotografi le comit des.

Ne apropiem rapid de sezonul festiv care aduce, de obicei, o mulțime de oportunități de a face câteva portrete de familie. În continuare vor fi explicate unele dintre cele mai frecvente greșeli pe care fotografii le fac si veti vedea modalitatea de a fi evitate !

1- Trezirea bebelusului

Cadrele cu copii fericiti necesită, de obicei ca sugarul să se odihnească, sa fie proaspăt schimbat, recent hrănit și leganat. Ai nevoie de a găsi o fereastră din acest ciclu pentru a face câteva cadre. Asigura-te că ai cel puțin un schimb de haine și fii pregătit să lucrezi în jurul cel mai tânăr membru al familiei. În cazul în care copilul este adormit in timpul filmarilor, este probabil cel mai bine să-l lasi în acest fel.
Cadrele cu bebelusi dormind sunt foarte dragute si, desi un copil plangand poate fi amuzant, putini parinti isi doresc sa-si aminteasca aceaste situatii.

2- Fotografierea grupurilor cu diafragma deschisa la maximum

Desi o diafragma deschisa produce portrete frumoase cu un camp de profunzime foarte ingust, nu este recomandat sa lucrezi astfel, cu grupuri. In cele mai multe cazuri, doriți ca toată lumea să fie in zona de clar și pe masura ce grupul se mareste, distanța dintre persoana din partea din față și cea din partea din spate devine mai mare. În mod ideal, trebuie să utilizați diafragma de f/8 sau f/11 pentru a te asigura că toată lumea este in zona de focus.

3- Lumina insuficienta

Fotografia in lumina unei ferestrei poate arata superb, in special in cazul portretelor, dar dacă ai un grup mare este foarte probabil să fie dificil de a obține o fotografie in care toată lumea este luminata.
Deci, de ce sa nu combini o sedinta foto cu o plimbare de după-amiază?
Există mult mai multă lumină afară,cu condiția să alegeți un moment al zilei cu lumina blanda.
Alternativ, dacă doresti sedinta foto in casa, încearca sa folosesti un flash pe care sa-l directionezi in tavan, sau intr-un perete alb pentru a obtine o lumina blanda si difuza. Dacă nu ai un plafon de culoare albă sau un perete investească într-un diffuser, sau un softbox pentru flash.

4- Ochelari care stralucesc

Ochelarii pot pune probleme în portrete, deoarece acestia reflecta lumina și stralucesc deranjant.
În cazul în care un membru al familiei poartă în mod normal ochelari, cerându-i să-i dea jos il poate face sa arate foarte diferit in fotografii.
Un filtru de polarizare circulara, corect rotit, poate inlatura strălucirea, dar se va reduce, de asemenea,si cantitatea de lumină care intră în lentilă și va trebui să se adapteze expunerea în mod corespunzător.
În mod alternativ,poti cauta un unghi in care nu apare stralucirea, dureaza pana gasesti o pozitie corecta, dar nu este imposibil.

5- Lipsa de contact vizual

Una din problemele cu realizarea de fotografii de la petreceri de familie este că toată lumea este mult prea interesata de aflarea tuturor bârfelor decât să fie fotografiata.
Acest lucru poate face dificila misiunea de a atrage atentia tuturor pentru a-i aranja într-un grup frumos de fotografiat. Apoi, odată ce toată lumea este dispusă, ai provocarea de a-i determina sa se uite la tine. Sa tragi cadrul cat mai repede poate ajuta, deci planuieste in avans si decide aranjamentul grupului. Un fluier sau o jucărie poate ajuta cu adevărat sa obtii privirea tuturor (adulți și copii) în direcția corectă, atunci când trepui sa apesi pe buton.

6- Clipitul

Se pare că există întotdeauna cineva cu ochii închiși, atunci când toți ceilalți se straduiesc arăte cât mai bine. O soluție distractiva la această problemă , este de a pune pe toată lumea să închidă ochii și apoi sa-i deschida atunci când vei da semnalul – chiar atunci apasand declansatorul. Desigur, s-ar putea ca unii sa aiba niște expresii ciudate, cu ochii larg deschisi, dar asta e parte din distracție. O altă abordare este de a trage o mulțime de fotografii, în speranța că vor exista unele în care toată lumea are ochii deschiși.